NL | FR | EN | ES
Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten

Steun OR.C.A.

WIJ HEBBEN UW HULP NODIG!

OR.C.A. vzw wil werknemersbescherming ook echt in de praktijk brengen. Daarom brengen we dossiers met precedentwaarde voor de rechtbank. Wanneer een rechter zich in die dossiers uitspreekt, kan dit zorgen voor een betere toepassing van de regels in de toekomst. Maar een rechtszaak brengt ook kosten met zich mee. Er moeten gerechtskosten betaald worden, en een advocaat die tijd kan investeren in de zaak. OR.C.A. heeft hiervoor een juridisch fonds opgezet. Dankzij giften van sympathisanten konden we dit fonds in het verleden al een paar keer met succes gebruiken.

 Zo zijn we er dit jaar in geslaagd om het ernstige arbeidsongeval van een werknemer zonder wettig verblijf erkend te krijgen. Hij is levenslang arbeidsongeschikt, maar kan nu toch de nodige middelen opeisen om een menswaardig leven uit te bouwen. In 2015 willen we ons juridisch fonds opnieuw inzetten: voor de erkenning van een arbeidsongeval waarbij een werknemer zijn zicht verloor, en om de flagrante uitbuiting aan te klagen van een meisje dat als au pair aan de slag was. Twee advocaten staan klaar om de zaken te pleiten. Met hen konden we ook goede prijsafspraken maken.

 Maar de middelen van ons juridisch fonds zijn op dit moment ontoereikend om het startsein te geven. We rekenen op uw steun om 5000 euro samen te brengen. Hoe sneller we een zaak in gang zetten, hoe groter de kansen op succes. Als u deze werknemers wilt helpen om hun arbeidsrechten te laten respecteren, kan u uw gift storten op BE32 0355 7103 5102 van OR.C.A. vzw, met de vermelding “gift juridisch fonds". Iedere euro die we op die manier ontvangen zal worden ingezet voor een concrete werknemer voor de rechtbank.

 Ook u kan het verschil maken voor werknemers zonder papieren!

 

 

VINDT U OOK DAT UITBUITING IN ONZE SAMENLEVING GEEN PLAATS MAG HEBBEN?

Steun OR.C.A. met een gift op rekening

BE32 0355 7103 5102

 


U kan ons steunen met een eenmalige gift. Of u kan een permanente opdracht uitschrijven voor 5 €, 10 €, 15 €,… per maand; op die manier kunnen wij met een grotere zekerheid de hulp aan uitgebuite werknemers plannen.
Voorlopig kan OR.C.A. nog geen fiscale attesten uitschrijven voor uw gift.

Meer informatie? 

WIJ DANKEN U VOOR UW STEUN!