NL | FR | EN | ES
Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten
»  Rechtengids
»  Infofiche
»  Werken als zelfstandige?
»  Leven zonder papieren
»  EU-burgers
»  Veelgestelde vragen
»  Juridische informatie

 

 

   

 

OR.C.A. is lid van:

  

 

 

Leven zonder papieren

Als je zonder papieren in België verblijft of een precair verblijfstatuut hebt, heb je waarschijnlijk heel wat vragen en problemen die niet meteen met je werksituatie te maken hebben.

Het Kruispunt Migratie-Integratie bracht een gids uit voor mensen zonder wettig verblijf. Deze gids geeft informatie over verblijf, gezondheid, school, huisvesting,... Denk er wel aan dat omwille van de regionalisering van heel wat regels en instellingen in België, sommige zaken kunnen verschillen in andere regio's. Het kan dus verstandig zijn om sommige zaken te checken bij een sociale dienst in je buurt.

Je kan de brochure hier downloaden.

Als je nog vragen hebt na het lezen van deze gids, kan je contact opnemen met de juridische dienst van de Foyer (enkel telefonisch): 02/414.04.53 elke werkdag van 9u-12u en 14u-17u

Indien je in Oost-Vlaanderen woont kan je met vragen ook terecht bij Odicé (Oost-Vlaanderen buiten Gent) Tel 09 267 66 47 op weekdagen van 9.30 - 12.30 uur. Of stel een vraag via www.odice.be

Als je in Antwerpen woont kan je terecht bij het Antwerps minderhedencentrum de8 vzw, op de juricische permanentie op 03 270 33 29 (dinsdag en donderdag van 10u tot 12u) of via www.de8.be.